El 87% dels espanyols té consciència mediambiental a l’hora de llogar

El 87% de los españoles tiene conciencia medioambiental a la hora de alquilar

L’ús d’electrodomèstics eficients (59,6%), el bon sistema de ventilació (56,5%) i les fonts d’energia renovable (54,7%) són els aspectes sostenibles que més es tenen en compte.

El 39,8% dels futurs inquilins està disposat a pagar més per un habitatge sostenible.

La bona inversió de futur mitjançant la qual reduir factures a llarg termini (63,3%), la preocupació mediambiental i sostenible (44,2%), i la construcció amb materials de millor qualitat (30,3%) són els motius pels quals els espanyols estan disposats a pagar més.

En els últims anys, la sostenibilitat ha adquirit un paper protagonista en el sector immobiliari i s’ha convertit en un factor que pot facilitar el lloguer d’un immoble. Així, el 87% dels espanyols considera que la sostenibilitat és un factor clau a l’hora de decantar-se pel lloguer d’un immoble, segons les dades recollides per l’informe realitzat per Fotocasa i Solvia, “La sostenibilitat en la Demanda de l’Habitatge”.

En aquest sentit, l’informe revela que els aspectes més importants per als inquilins conscienciats amb el medi ambient són l’ús d’electrodomèstics eficients (59,6%), el bon sistema de ventilació (56,5%) i les fonts d’energia renovable (54,7%) a l’hora de decidir quina serà la seva futura llar.

Altres factors que els espanyols també tenen en compte són l’orientació de l’immoble (46,7%), els tancaments (42,8%) i l’origen ecològic dels materials de construcció (36,8%).

“Les dades recollides per l’estudi mostren que, a poc a poc, el mercat immobiliari es va adaptant a les noves exigències i necessitats establertes pels consumidors”, explica María Matos, Directora d’Estudis i Portaveu de Fotocasa. “Arran de la pandèmia, que ens va obligar a passar molt més temps a casa del que estàvem acostumats, s’ha generat una consciència mediambiental que ha donat un poder innegable a la sostenibilitat, factor que determina totes les nostres accions avui dia”.

Victor González, director de Marca i Comunicació de Solvia, afegeix que “amb una societat cada vegada més conscienciada amb la sostenibilitat, és lògic que tingui el seu reflex en el perfil de la demanda del sector immobiliari i, especialment en l’àmbit del lloguer en ser més volàtil i que no implica obligacions a llarg termini. Des de Solvia portem temps detectant aquestes inquietuds entre els nostres clients i treballem diàriament per a donar-los resposta”.

Així i tot, el 13% restant dels futurs arrendataris no considera que la sostenibilitat sigui un requisit important a l’hora de triar la seva futura llar. Mentre que el 36,6% creu que hi ha factors més importants que tenir en consideració, el 34,4% justifica que els aspectes sostenibles tenen un preu elevat, i el 32,1% argumenta el fet que l’habitatge sigui llogat i no comprada.

Davant aquesta situació, que ressalta la sostenibilitat com un dels factors determinants, cada vegada són més les persones que invertirien més diners per aquesta mena d’immobles.

Del total dels enquestats, el 39,9% dels ciutadans que estan en procés de canviar-se a un immoble arrendat farien una major inversió de capital per mudar-se a un edifici que reuneixi característiques sostenibles, mentre que el 12,4% afirmen el contrari, perquè no consideren que la sostenibilitat sigui un factor que determini la seva decisió.

Alguns dels aspectes pels quals els espanyols que busquen llogar estarien disposats a pagar més per un habitatge sostenible serien la bona inversió de futur mitjançant la qual reduir factures a llarg termini (63,3%), la preocupació mediambiental i sostenible (44,2%), i la construcció amb materials de millor qualitat (30,3%).

En aquest sentit, el 47,8% dels futurs inquilins no pagaria més d’un 5% addicional, mentre que el 37,7% pagaria com a molt un 10% més. Només un 11,5% dels inquilins pagaria 15% de més i tan sols el 3,2% pagaria un 20% addicional.

Per contra, el 12,4% de demandants de lloguer responen directament que no estarien disposats a assumir un cost major per aquesta causa. La raó principal és la concepció que el preu d’un habitatge construït amb materials sostenibles és molt elevat (58,6%). El 21,9% apunta al fet que no entenen el concepte d’habitatge sostenible i el 17,2% que no els interessa la sostenibilitat en l’habitatge.

Compare listings

Compare