Servihabitat preveu més de 500.000 vendes d’habitatges enguany i una pujada de preus del 1,4%

Servihabitat prevé más de 500.000 ventas de viviendas este año y una subida de precios del 1,4%

Creu que les transaccions augmentaran un 5% enguany i que el preu de l’obra nova s’estabilitzi.

Servihabitat preveu que les compravendes d’habitatges creixin un 5% enguany amb més de 500.000 operacions a causa del manteniment “actiu” de la demanda en el mercat residencial, segons l’informe ‘Mercat residencial & inversor local’.

El text, elaborat per Servihabitat Trends, també conclou que el mercat residencial espanyol presenta bones perspectives i manté una tendència positiva, confirmant la seva recuperació i la seva resiliència.

El document, que recull una anàlisi sobre el comportament dels principals indicadors en el mercat residencial espanyol durant aquest any, també posa el focus en el paper de l’inversor local en aquest sector, que troba en el producte immobiliari un gran atractiu per la seva estabilitat i rendibilitat.

El conseller delegat de Servihabitat, Iheb Nafaa, ha sostingut que la previsió és que el sector continuï amb la mateixa tendència positiva, i més si es tenen en compte els diferents factors que poden continuar impulsant el mercat.

“Es perceben com a favorables un entorn macroeconòmic amb bones perspectives o els baixos tipus de les hipoteques, sobretot a termini fix, que poden ajudar al fet que la demanda continuï activa”.

El director general de negoci de gestió patrimonial de Servihabitat, Juan Carlos Álvarez, ha afirmat que la inversió en patrimoni “continua oferint retorns interessants, amb unes taxes que se situen en el 7,6%, malgrat l’alentiment de l’evolució del mercat de lloguer respecte al de la compravenda, menys impactat per la crisi sanitària”. Actualment, la riquesa immobiliària de les famílies està en màxims d’una dècada. 

El 85% de la Xarxa d’agents col·laboradors (APIs) de Servihabitat, que opina que les operacions de compravenda es mantindran o fins i tot pujaran, una visió més optimista que sis mesos enrere, quan només el 56% dels col·laboradors compartia aquesta previsió de tendència.

 

Lleu pujada dels preus

El ‘servicer’ immobiliari preveu que el preu de l’habitatge evolucioni en un escenari d’estabilització, amb un augment moderat del 1,4% al tancament de l’any.

Augura que l’obra nova, malgrat haver presentat una millor evolució en els últims mesos, experimentarà ajustos continguts en el preu, per la qual cosa mostrarà una perspectiva “molt més estable”

“D’aquesta manera, en taxes anuals, les diferències entre habitatge nou i de segona mà seran menys acusades que l’any passat, presentant una certa sintonia”, ha afegit.

Les previsions de Servihabitat sobre el repunt de de els preus estan en sintonia amb les quals manegen economistes, consultores i immobiliàries, que afirmen que, davant aquest escenari d’encariments, ens trobem en el millor moment per a comprar habitatge.

Compare listings

Compare